Επικαιρότητα

Εκοιμήθη η Μοναχή Χριστοφόρα, της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων

Σε ηλικία 83 ετών παρέδωσε την ηγιασμένη της ψυχή στον Κύριο, που τόσο ηγάπησε και του αφιέρωσε όλη της τη ζωή η αδελφή Χριστοφόρα, Μοναχή της αδελφότητας της Μονής Αγίων Θεοδώρων.

Ορθόδοξη και καθαρή τη πίστη η αδελφή Χριστοφόρα, κατά κόσμον Θεοπούλα Μανθά, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 εργάζονταν με ανιδιοτέλεια στο Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων, της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Το 1999 μαζί με τη γερόντισσα Ταβιθά και την αδελφή Καλλινίκη αναχώρησαν ποθώντας το βίο της ασκήσεως. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ τις εγκατέστησε στην ιστορική Μονή Αγίων Θεοδώρων και προχώρησε στη Μοναχική Κουρά τους. Οι τρεις τους, μαζί με τον Μακαριστό Επίσκοπο, υπήρξαν ουσιαστικά νέοι κτήτορες της Μονής καθώς αυτή αναστηλώθηκε, ενώ ανεγέρθη και το νέο Καθολικό στον αύλειο χώρο αυτής.

Η αδελφή Χριστοφόρα υπέμεινε με χαμόγελο και καρτερία και τη δοκιμασία που της δόθηκε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της και εκοιμήθη εν Κυρίω το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Εξόδιος Ακολουθία της θα ψαλλεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Καθολικό της Μονής.
Ο Θεός να την αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

ΠΗΓΗ

Ομάδα Web | Λέοντες Ορθοδοξίας

Η ομάδα Web του ιστότοπου Λέοντες Ορθοδοξίας ανήκει στην Onesmart Promotion | Branding & Marketing Agency

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Back to top button