Δελτία-Τύπου

Δεν θα γίνει η συνήθης Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος,στις 11 Αυγούστου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΤΆΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
Και ενώ όλος ο κόσμος ζητά να βγουν τα Άγια Λείψανα των Αγίων μας ,να γίνουν λιτανείες και περιφορές των Αγίων εικόνων μας , καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά  απο καταστροφικές πυρκαγιές .  Ο Άγιος Σπυρίδωνας ο Πολιούχος  της Κέρκυρας δεν λειτανευθεί.
Από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνεται ότι αύριο 11η Αυγούστου 2021 θα τελεστεί νωρίς το πρωί (5.30-9 π.μ.) η καθιερωμένη θεία λειτουργία για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διέσωσε την Κέρκυρα από την πολιορκία των Τούρκων το 1716.

Η θεία λειτουργία θα γίνει στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο πέρας της θείας λειτουργίας θα γίνει η καθιερωμένη παράκληση στον Άγιο. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν θα γίνει η συνήθης μεγάλη λιτανεία του ιερού σκηνώματος, η οποία περιλαμβάνει την διαδρομή Δημαρχείο, Πεντοφάναρο, πάνω πλατεία, Παλαιό Φρούριο, παλάτι, πλακάδο του Αγίου.

Θα γίνει μόνο μία μικρή περιφορά πέριξ του ιερού ναού προς ευλογία του τόπου από τον Άγιό μας.

Ο Άγιος θα παραμείνει στην θύρα επί τριήμερον, μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής 13 Αυγούστου, όλη μέρα και όλη νύκτα, προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Στον ναό τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ το σύνηθες πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών θα τελεστεί κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button